Saturday, January 21, 2012

Müslüman Kardeşler'den Hristiyanlara jest

Başkent Kahire'nin Abbasiye bölgesinde bulunan Mısır Ortodoks Kıpti Patrikhanesi'nde düzenlenen Noel törenlerini, Kıpti Patriği Baba 3. Şenuda yönetti.

Noel Bayramı kutlamalarına, Müslüman Kardeşler'den Rehber Yardımcısı Dr. Mahmud İzzet,Rehberlik Meclisi üyesi Dr. Mahmud Abu Zeyd, Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Muhammed El Mursi ve parti Genel Sekreteri Muhammed Saad El Katatni katıldı.

Törenlere Yüksek Askeri Konsey'i temsilen Genelkurmay Başkanı Sami Annan, cumhurbaşkanı adayları Amr Musa, Hamdin Sabbahi ve Ahmet Şefik'in yanı sıra başta ABD'nin Kahire Büyükelçisi Woods Patterson olmak üzere bir çok batılı ülkenin büyükelçileri de katılarak Hristiyan Kıptiler'in Noel Bayramı'nı kutladı.

Müslüman Kardeşler'in geniş bir heyet ile Noel kutlamalarına katılması, Müslüman Kardeşler'in Hristiyan Kıptilere yönelik bir jesti olarak değerlendirildi.

AA muhabirine konuşan Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Saad El Katatni, törenlere katılmalarının kendileri için bir ilk olduğunu söyleyerek, "Buraya gelmek ile tüm dünyaya birlik mesajı verdik. Hepimiz Mısır vatandaşıyız ve barış içerisinde yaşıyoruz. Müslümanı ile Hristiyanı ile hepimiz bu vatanın ortağıyız" dedi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, 2 hafta önce Noel Bayramı sırasında İskenderiye'de geçen yılın ilk gününde yaşanan saldırının bir benzerinin olmaması için kiliselerin korunması teklifinde bulunmuştu

2011 yılının ilk günü İskenderiye kentinde meydana gelen saldırıdan dolayı güvenlik kuvvetleri, Noel törenleri boyunca ülke genelindeki kiliselerin tamamında geniş önlemler aldı.

Mısır'da 85 milyonluk nüfusun yüzde 6 ile 10'unu Hristiyan azınlık oluşturuyor. Mısırlı Hristiyan Kıptiler, diğer doğu kiliseleri gibi Noel Bayramı'nı, Jülyen takviminde 25 Aralık'a denk gelen 6 Ocak tarihinde kutluyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com



Capturetr
yakamoz01 friend

No comments: