Saturday, January 28, 2012

Başbuğ götürülürken yanındaki kişi!

Damla Güler'in haberi

İlker Başbuğ’a mahkemeden Silivri’ye götürülürken sivil ekip aracında Terörle Mücadele Şube Amiri eşlik etti. L Tipi Cezaevi’ne konulan Başbuğ, ilk geceyi tek kişilik geçici hücrede geçirdi.

Komşuları arasında Dursun Çiçek ve Alaattin Sevim var. Dün ilk ziyaretçileri oğlu ve kızı oldu. Avukatı, İlker Başbuğ’un psikolojisinin çok iyi olduğunu söyledi.

İşte Başbuğ'nun 12 Saatlik adliye maratonu

SADECE 10 DAKİKA DİNLENDİ

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne önceki gün en sivil üç araçla ve asker korumalarıyla gelen Başbuğ, saat 13.30’da adliyeye giriş yaptı.

Başbuğ soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız‘a yaklaşık 7 saat ifade verdi. Yaklaşık 50 soruya yanıt veren Başbuğ, 7 saatlik süre boyunca sadece bir kere 10 dakikalık mola istedi.

ADA ÇAYI İÇTİ

Başbuğ gün boyunca sadece ada çayı içti. Başbuğ’un savcılık sorgusu saat 20.30 sıralarında bitti ve mahkemeye sevk edildi. 23.30 sıralarında başlayan mahkeme ise yaklaşık bir saat sürdü.

Başbuğ’un tutuklandığına dair karar ise 00.30’da çıktı. Yaklaşık 12,5 saat adliyede kalan ve hem savcıya hem de mahkemeye ifade veren Başbuğ ’un çıkışta oldukça yorgun olduğu gözlendi.

TAKDİR MİLLETİN

Emekli Orgeneral Başbuğ, saat 01.20 sıralarında adliyeden çıkarıldı. Başı önde adliyeden çıkan Başbuğ aracına binmek üzereyken gazetecilere döndü ve “Türkiye Cumhuriyetinin 26. Genelkurmay Başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. Takdir yüce Türk milletinindir ” dedi.

KORUMALARI BAHÇEDE

Başbuğ çıkışta sivil polis aracı ve polisler eşliğinde önce Yenibosna’daki İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi, buradan da Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Amiri Başbuğ ’un yanına oturarak cezaevine kadar götürdü. Başbuğ’un kendi korumaları ise konvoy çıkana kadar adliye bahçesinde bekledi ve daha sonra başka bir araca binip adliyeden ayrıldı.

Vatan

Haber Kaynağı : Haber7.com



Capturetr
yakamoz01 friend

No comments: