Sunday, January 22, 2012

Eskişehirspor Galatasaray Maç 19.00'da

Cimbom, Ersun Yanal ile siftah peşindeki Es Es karşısında kazanarak 10'da 10 yapmak ve tarihinde bir ilke imza atmak istiyor. Zorlu mücadeleyi TelgrafTurk.com canlı anlatımıyla takip edebilirsiniz.

 Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetirken, çizgide Bahattin Duran ve Tarık Ongun görev yapacak. Dördüncü hakem ise Taner Gizlenci olacak.

Galatasaray 22, Eskişehir 9 kez

Galatasaray ve Eskişehirspor, lig tarihinde daha önce 51 kez birbirlerine rakip oldu. İki ekip arasındaki 51 maçta Galatasaray'ın galibiyet sayılarında 22-9'luk üstünlüğü bulunuyor. 20 karşılaşmanın eşitlikle sonuçlandığı rekabette sarı-kırmızılılar, gol sayılarında da 73-49'luk bir üstünlük kurmuş durumda.
İki ekip Eskişehir'de ise 25 lig maçında karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'ndaki maçlarda konuk Galatasaray sekiz, ev sahibi Eskişehirspor yedi galibiyet alırken, taraflar 10 maçta ise eşitliği bozamadı. Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 27 golüne, Galatasaray aynı sayıda golle cevap verdi. Sarı-kırmızılılar, 2011-2012 sezonunda rakibini Türk Telekom Arena'da Gökhan Zan ve Felipe Melo'nun golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Rekor peşinde
Süper Lig'deki son dokuz maçını kazanan Galatasaray, Eskişehir deplasmanından da üç puanla dönerek tarihte ilk 10 maçlık galibiyet serisini yakalamayı ve rekor kırmayı amaçlıyor.

Cimbom’da üç eksik
Fildişi Sahili Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Eboue'den yoksun olan sarı kırmızılılarda, son antrenmanda Servet ile çarpışan Riera, Karabükspor maçında sakatlanan Milan Baros ve Yekta görev yapamayacak. Yeni transfer Yiğit Gökoğlan, görev verilmesi halinde ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Fatih Terim’in rekoru
Galatasaray’da teknik adam olarak ilk kez görev aldığı 1996-1997 ve UEFA Kupası'nın da kazanıldığı 1999-2000 sezonlarında üst üste sekiz maç kazanan Terim, geçen hafta Kardemir Karabükspor'u mağlup etikleri maçın ardından sarı-kırmızılı takımın başında üst üste galibiyet serisi rekoru kırdı.

Yanal’ın Eskişehir’i siftah peşinde
Michael Skibbe'nin yerine Ersun Yanal'ı takımın başına getiren Eskişehirspor, yeni teknik direktörüyle çıkacağı dördüncü maçında ilk galibiyetini arayacak.

Es Es’te dört eksik
Kırmızı-siyahlılarda sakatlıkları bulunan Sezgin, Serdar ve Bülent'in yanı sıra, kart cezalısı Veysel de Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. Eskişehirspor'un yeni transferi Macar golcü Akos Elek ise sarı kırmızılı ekibe karşı ilk kez yeni takımının formasını giyebilir.

Muhtemel 11'ler
Eskişehirspor: Ivesa, Koray, Diego, Nadarevic, Volkan, Erkan, Alper, Tello, Dede, Kamara, Batuhan.
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Ujfalusi, Hakan, Selçuk, Melo, Kazım, Emre, Sercan, Elmander.

Hava soğuk zemin soru işareti!
Eskişehir’de bugün hava sıcaklığı 0 derecenin altında seyredecek. Hafta içinde başlayan kar yağışı, Atatürk Stadı’nın zeminine büyük zarar verdi. Kar temizleme çalışmaları dün tüm hızıyla sürdürüldü.




yakamoz01

No comments: