Thursday, January 26, 2012

Halaçoğlu: Ermeniler Osmanlı'ya ihanet etti

Ülkü Ocakları Tokat İl Başkanlığı tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Sözde Ermeni Soykırımı ve Gerçekleri" konulu konferansa MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, konuşmacı olarak katıldı. Halaçoğlu, başta Fransa olmak üzere bütün Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, AB'nin dağıldığını ileri sürdü. Türkiye'nin peşine düştüğü, girmek istediği AB yapısının dağıldığını ifade eden Halaçoğlu, "Ben Türk Tarih Kurumu Başkanı iken '140 sene

içerisinde AB dağılacak' dediğimde herkes 'kehanette bulunuyor' diyordu. Sözlerimin doğru olduğu ortaya çıktı. Sömürgelerini kaybetmiş bir Avrupa, hammadde kaynaklarını ve insan gücünü kaybetmiş Avrupa demektir. Hali ile ekonomik olarak çökecektir" diye konuştu.

Prof. Dr. Halaçoğlu, Tarih Kurumu'nda iken sözde Ermeni soykırımına ilişkin araştırma yaptıklarını söyledi. Dünya çapında yaptıkları araştırmada 100 bine yakın belge topladıklarını ifade eden Halaçoğlu, "Bütün arşivleri en ince teferruatına kadar inceledik. Elde ettiğimiz sonuç şuydu: Ermeniler ülkelerine ihanet etmişlerdi. Şimdi uluslararası hukuku incelediğinizde tehlike olarak görülen kendi ülkenizdeki vatandaşlardan herhangi bir grubu bir başka yere nakletme hakkı verilmiştir. Osmanlı Devleti de kendi vatandaşları içerisinde yer alan Ermenilerin Fransız üniforması ile Fransız askerleri içindeki Osmanlı ile çarpışan Fransız askerlerinin yarısına yakını paşanın Fransa Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazısında açıkça belirtiliyor. Yarısına yakını Fransız ordusundaki Ermeniler. Fransız arşivlerinde 1914 ile 1918 yıllarında Fransa için ölen Ermeniler adına Paris'te bir anıt dikildiği gibi, arşivdeki listeler verilmiştir. Verilen listelerin hepsi Anadolu yani Osmanlı Ermeni'sidir. İhanetlerinin belgesidir" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru ise, parti grubu olarak Hocalı katliamını "soykırım günü" değil, "katliam günü" olarak TBMM'ye vermiş oldukları kanun teklifi ile kanunlaştırmak istediklerini söyledi. Doğru, "Ancak bu kanun teklifimiz kanunlaştırılmadı. Bu dönemde tekrar bu yönlü olarak o günün dünyanın her tarafından bir 'katliam günü' olarak hatırlanması ve anılması için çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com



Capturetr
yakamoz01 friend

No comments: