Thursday, January 26, 2012

Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'ün adaylığı şartı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Sözcü gazetesinden Ertuğrul Akbay’a konuşan Kılıçdaroğlu el falına da baktırdı.

AK Parti’nin 12 Haziran’da yapılan seçimlerde yüzde 50 almasını kendilerinin seçimlere tam hazırlıklı girememelerinden kaynaklandığını ileri süren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde AK Parti’den daha fazla oy alacaklarını ima etti.  

Kılıçdaroğlu, partisinin 12 Haziran seçimlerinde en az 35 oy alabilecekken yüzde 26 almasını ise CHP’deki brütüslere bağladı.

Önümüzdeki sürece yönelik değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 2014’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’den İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı için aday olmasına göz kırpan Kılıçdaroğlu, “yapılacak anketlerde en çok istenen aday olması” şartını da sundu.

Kılıçdaroğlu’nun söyleşiden dikkat çeken yorumları şöyle:

“GÖRÜN AKP BİZDEN DAHA FAZLA OY ALACAK MI”

AK Parti’nin seçimlerde yüzde 50 almasını değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun yorumu: “Bu durum bizim seçimlere tam hazırlıklı girmememizden kaynaklandı. Daha önceki partimize olan güvensizlikten kaynaklandı. İçimizde ihanet bile uğradık. Şimdi, CHP’de büyük bir dönüşüm yaptık. Önümüzdeki seçimlerde görün bakalım AKP bizden fazla oy alabilecek mi?”

YÜZDE 35 ALIRDIK

“Göreve yeni getirilen bir başkan olarak genel seçimlere girdim. CHP’li olup da, “CHP’ye oy vermeyin” diye kampanya açan kişilere karşın. Bir önceki seçimlere göre daha iyi bir sonuç aldık. Bu “Brütüs”ler partiye ihanet etmeselerdi, Genel seçimlerde yüzde 26 değil, yüzde 35 oy alırdık” dedi.

- Sarıgül'ün aday olması için sunduğu şartlar
- El falından çıkan başarı sürprizi

(Sayfa 2'de)

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com



Capturetr
yakamoz01 friend

No comments: