Sunday, January 22, 2012

Eskişehirspor 0-0 Galatasaray Maç Özeti Önemli Anlar Video izle

21. haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaştı.

Lider Galatasaray'ın galibiyet serisi 10. maçı göremedi, sarı kırmızılılar Eskişehirspor deplasmanında 1 puanla yetindi.. Oldukça etkisiz bir görüntü çizen Galatasaray, rakip kaleye 2 şut gönderebildi ve 0-0'a razı oldu.

 1987-88 sezonunun 26. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla başlayan serisinde üst üste 9 galibiyetle sezonu tamamlayan sarı-kırmızılılar, aynı seriyi 24 yıl sonra tekrarladı. Cim Bom'da hedef Eskişehirspor karşısında bunu bir adım daha yukarı taşımaktı. Süper Lig'in 12. haftasında 2-1'lik Sivasspor galibiyetiyle başlayan kazanma serisini 9 maça çıkaran Galatasaray, Es-Es'i de yenip kulüp rekorunu kırmak istiyordu.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİNİ İZLE

Hertha Berlin'in başına geçen Michael Skibbe'nin 4. sırada bıraktığı Eskişehirspor ise Ersun Yanal yönetiminde galibiyet yüzü görmemişti. Es-Es de efsane taraftarının desteğiyle Galatasaray'ı yenmek ve moral kazanmak istiyordu.

Maç öncesi aslında her iki takımın da ortak bir rakibi vardı, o da yer yer buz tutan zemindi... Stat zeminindeki 30 cm kalınlığındaki kar tabakası, bir haftadır yapılan yoğun çalışma ile kaldırılmıştı. Ancak soğuk hava ile zaman zaman buz tutan zemin hem aşırı sert hem de tahlikeliydi...
Karşılaşma 90 dakika boyunca izleyenlere fazla keyif vermedi. İlk yarıda rakibine oranla daha derli toplu olan taraf Eskişehirspor'du. Her iki takım da pozisyon üretemese de ev sahibi ekip gole daha yakın taraf görüntüsü verdi. Ancak her iki takım da rakip kalecileri geçecek bir vuruş yapamayınca devreye 0-0'lık eşitlikle girildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk yarıda etkisiz bir görüntü çizen takımını tek forvetten çift forvete geçirde ve Elmander'in yanına Sercan'ı yolladı. Ancak Galatasaray yine rakip kalede etkili bir futbol ortaya koyamadı. Zaman zaman her iki takım futbolcularının da gol girişimleri oldu ancak hiçbiri rakip kalecileri geçecek hatta zorlayacak türden değildi.

Öyle ki 90 dakika sonunda şut istatistiklerine bakıldığında Galatasaray açısından rakamlar çok kötüydü. Sarı kırmızılılar 90 dakikada toplam 2 şut gönderdi kaleye ve bunlardın sadece 1'i kaleyi buldu. Ev sahibi ekip ise 15 şutta 6 isabet sağladı.

Ancak bunların hiçbiri filelerle buluşmadı ve mücadele böylece 0-0 sona erdi.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 47'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ancak takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı 2'ye indi. Bu arada galibiyet serisini 10'a çıkarıp kulüprekorunu kırma şansı da başka bir seriye kaldı...

Ev sahibi Eskişehirspor ise yeni teknik heyeti ile 4. maçından da galibiyetle ayrılamamış oldu ve 32 puanla 7. sırada yer aldı. Bu arada Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın 89. dakikakaya kadar hiç oyuncu değişikliği yapmaması da dikkat çekiciydi.

ESKİŞEHİRSPOR-GALATASARAY

ESKİŞEHİRSPOR

Ivesa, Koray, Diego, Nadarevic, Dede, Kamara, Hürriyet, Alper, Tello, Volkan, Batuhan (Dk. 89 Burhan Eşer)

GALATASARAY

Muslera, Sabri (Dk. 65 Yiğit Gökoğlan), Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Kazım, Melo, Selçuk, Engin (Dk. 46 Sercan Yıldırım), Emre, Elmander

SARI KARTLAR: Dk. 57 Alper Potuk, Dk. 59 Nadarevic, Dk. 61 Kamara, Dk. 63 Ujfaluji

90. DK: Hakem Cüneyt Çakır maçı bitiren düdüğü çalıyor. Karşılaşma 0-0 berabere sonuçlanıyor ve her iki takım 21. haftayı 1'er puanla kapatıyor.

90. DK: Eskişehirspor atağında Koray sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Burhan kafayı vurdu ve top yandan auta çıktı.

90. DK: 4. Hakem Taner Gizlenci maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

89. DK: Galatasaray atağında Yiğit İsmail sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

88. DK: Eskişehirspor'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 65 numarayla Batuhan Giren oyuncu 21 numarayla Burhan Eşer

87. DK: Eskişehirspor'da Burhan Eşer oyuna girmek için hazırlanıyor.

86. DK: Eskişehirspor atağında Batuhan ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

85. DK: Eskişehirspor atağında Alper ceza sahası içine arapasını verdi ama top kaleci Muslera'da kaldı.

83. DK: Eskişehirspor atağında Dede ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

81. DK: Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Tello ceza sahası içinde savunmada Semih'in hatasında topla buluştu bomboş pozisyonda sert vurdu ve Ujfalusi son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. DK: Eskişehirspor atağında Kamara ceza sahası önünden kaleye şut vurmak istedi ama savunmada Kazım Kazım araya girerek topu uzaklaştırdı.

77. DK: Eskişehirspor'da Dede sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

75. DK: Eskişehirspor'da Alper bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.

73. DK: Galatasaray atağında Sercan ceza sahası içine pasını verdi ama top kaleci Ivesa'da kaldı.

71. DK: Eskişehirspor atağında Volkan sol kanattan ceza sahası içine pas vermek istedi ama savunmada Semih araya girerek topu kornere gönderdi.

69. DK: Eskişehirspor atağında Tello sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Muslera'da kaldı.

67. DK: Eskişehirspor atağında Diego ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

66. DK: Eskişehirspor atağında Dede ceza sahası içinde kaleye sert vurdu ama top kaleci Muslera'da kaldı.

65. DK: Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 55 numarayla Sabri Giren oyuncu 21 numarayla Yiğit İsmail Gökoğlan

64. DK: Galatasaray'da Yiğit İsmail Gökoğlan oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

63. DK: Galatasaray'da Ujfalusi hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.

62. DK: Eskişehirspor atağında Alper sağ kanattan çizgiye indi ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma topu kornere gönderdi.

60. DK: Eskişehirspor'da Kamara rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

59. DK: Eskişehirspor'da Nadarevic rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

57. DK: Eskişehirspor atağında Koray sağ kanatta topla çizgiye indi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

55. DK: Eskişehirspor'da Alper rakibi Selçuk İnan'a yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

53. DK: Galatasaray atağında Kazım Kazım sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

52. DK: Eskişehirspor atağında Dede sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

50. DK: Eskişehirspor atağında Diego sol kanata uzun oynadı, Volkan hareketlendi ama top hızlı olunca doğrudan auta çıktı.

48. DK: Eskişehirspor atağında Hürriyet ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

47. DK: Galatasaray atağında Melo ceza sahası içine uzun oynadı ama top kaleci Ivesa'da kaldı.

46. DK: Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 50 numarayla Engin Baytar Giren oyuncu 90 numarayla Sercan Yıldırım

46. DK: Eskişehirspor hakem Cüneyt Çakır'nun düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.

--------------------------------------------------------------------------------

İLK YARI

--------------------------------------------------------------------------------

45. DK Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor.

45. DK Eskişehirspor atağında Dede sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmaya çarpan top kornere çıktı.

45. DK 4. Hakem Taner Gizlenci ilk yarının sonuna 2 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

44. DK Eskişehirspor'da Tello sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Batuhan kafayla indirdi, gerilerden gelen Alper sert vurdu ama top auta çıktı.

42. DK Galatasaray atağında Emre Çolak sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

41. DK Galatasaray atağında Melo ceza sahası içinde sağ çaprazda savunmadan seken topa sert vurdu ve top savunmaya çarparak kornere çıktı.

39. DK Galatasaray atağında Selçuk İnan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Melo arka direkte yükseldi kafayı vurdu ve kaleci Ivesa topu üstten kornere çeldi.

38. DK Eskişehirspor'da Tello sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

36. DK Eskişehirspor atağında Tello sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma topu kornere gönderdi.

34. DK Eskişehirspor atağında Kamara sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmaya çarpan top uzaklaştı.

33. DK Eskişehirspor'da Tello sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

32. DK Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Kamara ceza sahası içinde topla buluştu, sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya şutunu vurdu ve kaleci Muslera topu kornere çeldi.

30. DK Eskişehirspor atağında Volkan Yaman sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Semih topu uzaklaştırdı.

28. DK Galatasaray atağında Emre Çolak sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Ivesa'da kaldı.

26. DK Galatasaray'da Hakan Balta kaleci Muslera'ya geri pas vermek istedi, Kamara hareketlendi ve kaleci Muslera son anda müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

25. DK Eskişehirspor'da Volkan Yaman sol kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

23. DK Eskişehirspor atağında Volkan Yaman sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Semih topu uzaklaştırdı.

22. DK Eskişehirspor'da Tello sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

20. DK Eskişehirspor atağında Koray sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Semih topu uzaklaştırdı.

19. DK Galatasaray atağında Emre Çolak sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

18. DK Galatasaray atağında Elmander sağ çaprazdan kaleye doğru orta şut karışımı bir vuruş yaptı ama top doğrudan auta çıktı.

17. DK Eskişehirspor'da Diego kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top kaleci Muslera'da kaldı.

16. DK Statta meşaleler nedeniyle sis oluşmuştu şimdi görüş açısı açıldı ve maç devam ediyor.

14. DK Karşılaşmaya tribünlerde yakılan meşaleler nedeniyle kısa süre ara verildi.

13. DK Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top sağ kanatta Tello'da kaldı.

12. DK Eskişehirspor atağında Tello sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Batuhan kafayı vurdu ama top kaleci Muslera'da kaldı.

10. DK Eskişehirspor atağında Tello sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Hakan Balta topu kaleci Muslera'ya kazandırdı.

8. DK Galatasaray atağında Engin Baytar sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma topu kazandı.

6. DK Eskişehirspor'da Dede sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

4. DK Eskişehirspor atağında Tello sol kanattan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

3. DK Eskişehirspor atağında Kamara sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi ama savunma Batuhan'dan önce topu uzaklaştırdı.

2. DK Galatasaray atağında Kazım Kazım ceza sahası içine uzun oynadı, Selçuk hareketlendi ama savunma topu uzaklaştırdı.

1. DK Karşılaşma Galatasaray'dan Elmander'in vuruşuyla başlıyor.

M.Ö.  Eskişehirspor ise karşılaşmaya kalede Ivesa, savunmada; Koray, Nadarevic, Diego, Dede, orta alanda; Kamara, Hürriyet, Tello, Alper, Volkan Yaman forvette ise Batuhan 11'i ile başlıyor.

M.Ö.  Galatasaray kalede Muslera, savunmada; Sabri, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, orta sahada; Kazım, Selçuk, Melo, Emre Çolak, Engin Baytar forvette ise Elmander 11'i ile sahaya çıkacak.

M.Ö.  Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray 46 puanla 1., Eskişehirspor ise 31 puanla 7. sırada bulunuyor.

M.Ö.  Spor Toto Super Lig 2011 - 2012 Sezonu 21. hafta kapanış karşılaşmasında Eskişehir Atatürk Stadında Galatasaray ve Eskişehirspor karşı karşıya geliyor.
Sarı kırmızılılar Eskişehir'de de 3 puan alıp, hem peşpeşe 10. galibiyeti elde etmek hem de 24 yıl önceki rekoru tarihe gömmeyi hedefliyor.

1987-88 sezonunun 26. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla başlayan serisinde üst üste 9 galibiyetle sezonu tamamlayan sarı-kırmızılılar, aynı seriyi 24 yıl sonra tekrarladı. Eskişehirspor karşısında ise bunu bir adım daha yukarı taşımak istiyor. Süper Lig'in 12. haftasında  2-1'lik Sivasspor galibiyetiyle başlayan kazanma serisini 9 maça çıkaran Galatasaray, eğer bu akşam Eskişehir'den de üç puanla ayrılırsa kulüp rekorunu da kırmış olacak.

Sarı kırmızılılarda zorlu sınav öncesi önemli eksiklikler göze çarpıyor.  Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Eboue'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Riera, Baros ve Yekta oynayamayacak. Galatasaray'da, 3'er sarı kartı olan Muslera ise ceza sınırında bulunuyor.

Hertha Berlin'in başına geçen Michael Skibbe'nin 4. sırada bıraktığı Eskişehir, Ersun Yanal yönetiminde galibiyet yüzü görmedi. Çıkış arayan kırmızı siyahlılarda Sezgin, Bülent ve Serdar sakat, Veysel kart cezalısı, Batuhan ve Nadarevic de ceza sınırında...

Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak Eskişehirspor-Galatasaray maçını, Cüneyt Çakır yönetecek.
Meşale nedeniyle zorunlu ara

Maç öncesi Eskişehir’deki hava koşulları, mücadelenin başlayıp başlamayacağına dair soru işaretleri oluştururken, hakem Cüneyt Çakır saat 17.00’de inceleme yaparak 90 dakikanın oynanmasına karar verdi. Karşılaşmanın oynandığı Atatürk Stadyumu’nda 30 santimetreyi bulan kar, ekiplerin geceli gündüzlü özverili çalışması sayesinde tamamen temizlendi.

Galatasaray’ı desteklemek için kendilerine ayrılan yeri dolduran Sarı-Kırmızılı taraftarların ‘meşale şovu’ oyunu etkiledi. 13. dakikada Galatasaray taraftarlarının yaktığı meşaleler oyunun 15. dakikaya kadar durmasına sebep oldu.

Eskişehirsporlu futbolcu Diego’nun kramponları maç öncesi başına dert oldu. Oyuncunun kramponlarını değiştirmesini isteyen hakem Cüneyt Çakır’a yoğun itiraz gelse de son kertede ‘Çakır’ın dediği oldu ve kramponlar değişti.

Galatasaray’da yeni transfer Yiğit Gökoğlan, 65. dakikada Sabri’nin yerine oyuna girerek Sarı-Kırmızılı kariyerine başlangıç yaptı.

Karşılaşma nedeniyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü stat içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bomba uzmanları, taraftarlar içeriye alınmadan önce tribünlerde arama yaptı. Taraftarlar da tek tek aranarak stadyuma alındı.

Soğuk hava yüzünden, her iki takımın yedek futbolcularının bulunduğu kulübelere elektrikli ısıtıcılar konuldu. Tribünlerde ise 13 bin Eskişehirspor, 800 de Galatasaray taraftarı yer aldı.

Buzlu zemin etkiledi
Buzlanan zeminden dolayı futbolcular ayakta durmakta zorlanırken, iki takım da istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Bu sonuçla liderle takipçisi Fener arasındaki fark 2 puana indi .
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal 0-0 biten Galatasaray maçı sonrası açıklamalar yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Eskişehirspor'un teknik direktörü Ersun Yanal Lig TV mikrofonlarına konuştu.

Maç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan deneyimli teknik adam "Devre arası olduğunda soyunma odasında fazla konuşulacak bir şey yoktu. Futbolu çirkinleştirmedik, güzel yanlarını ortaya çıkarmaya çalıştık. Tek amacımız kendi oyun anlayışımızı kabul ettirmekti, onu da başardık. Dokuz haftadır kazanan Galatasaray'a karşı topa daha çok sahip olduk. Oynadığımız futbolun seyirciye zevk vermesi temel amacımızdı" diye konuştu.

Transfer planları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yanal, "Şimdi yaptığımız transferlerin farklı bir özeeliği var. Transfere felsefik yaklaşmak lazım, çok yüksek bedeller ödememek lazım. Elimizdeki oyuncuları iyi değerlendirip, ona göre takbviyeler yapacağız. Aldığımız oyuncunun da özel bir durumu var. Oyuncunun performansına bakıp, sezon sonu kararı vereceğiz. Şu anda bir planımız yok. Eski Eskişehirspor takımına göre transferde daha sakin bir görüntü izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.




yakamoz01

No comments: