Sunday, January 22, 2012

'Dünyanın 15. ekonomisi olacağız'

Bakan Çağlayan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Aşiyan Düğün Salonunda partisinin ilçe kongresine katıldı. Çağlayan, buradaki konuşmasında, kongrenin ilçeye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Partiye emeklerini ve gönüllerini vermiş herkese teşekkür eden Çağlayan, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş noktalara ulaşması için parti bünyesindeki herkesin elinden geldiğince çaba gösterdiğini belirtti.

Çağlayan, partilerinde birlik ve beraberliğin hakim olduğunu, elde edilen başarıların da bundan kaynaklandığını dile getirerek, yakalanan birlik ve beraberliğin de her zaman sürdürülmesini istedi.

Bölgedeki kurtuluş günlerinin peş peşe geldiğini, başta Tarsuslular olmak üzere tüm yöre halkının Fransızlara karşı mücadele ettiğini söyleyen Çağlayan, şöyle devam etti:

''Bugün artık milli mücadelenin farklı bir boyutundayız. Artık ihracatla, ticaretle, yatırımla milli mücadele yapıyoruz. 9 yıldır bunları misliyle başarılı yapıyoruz.

Çünkü biz yola 'halkın hizmetkarız olacağız' diyerek çıktık. Aradan geçen 9 yılı dikkate aldığımızda, Türkiye nereden nereye geldi. Bu yıl inşallah Hollanda'nın da önüne geçip, dünyanın 15. ekonomisi olacağız.

AB'nin büyük bir bunalıma girdiği bir ortamda, adeta dünyanın barut fıçısına döndüğü bir ortamda demokraside, yönetim şeklimizde, insan haklarımızda tüm dünyaya örnek olacağız.

Ben kendimi çok mutlu addediyorum. Bu ülkede anayasanın değiştirilmesi için imza veren bir milletvekili olduğum için çok mutluyum. Bakın artık ihtilalcilerden hesap soruluyor. Milletin getirdiğini götürmeye çalışanlar birbir hesap veriyor.

AK Parti olarak milletin gücünü arkasına almış bir parti olarak, bize yapılmış baskıları hatırlayın. Evelallah tek bir adım geri atmadık. Atmayacağız da...

Çünkü cesaretimizi yüce yaratandan ve milletimizden aldık. Biz bu işe girerken, kefenimizi giyerek geldik. Başbakanımızın da dediği gibi öleceksek bu millete canımız feda olsun.''

Türkiye'nin gelinen noktada ihracatının yarısını Avrupa'ya yaptığını dile getiren Çağlayan, ''Türkiye dünyanın bir taraftan büyümede bir taraftan da rekor ihracat yaparak, milletin verdiği oylara mahcup olmadan, yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Terör olayları

Bazı terör olaylarına da değinen Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bölücü terör örgütünün yaptıkları, Türkiye'nin büyümesinden endişe edenlerin işidir. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin işidir. Yurt içindeki taşeronların, yurt dışındaki müteahhitlerin işidir bunlar. Ama şükürler olsun bizim insanımız onların oyununa gelmiyor.

Biz kökeni, inancı ne olursa olsun, bu ülkenin şanlı şerefli bayrağımızın tekliğinden birlikten yana olan herkese başımızın üstünde yeri var diyoruz. Biz ötekileştirmiyoruz. AK Parti'nin farkı da bu. Çünkü biliyoruz ki birlikte rahmet ayrılıkta azap var.''

Yapmaları gereken çok önemli işlerin olduğuna dikkati çeken Çağlayan, Mersin'in ve ilçelerini Türkiye'nin en güçlü ve başarılı kentlerinden birisi haline getirmek istediklerini kaydetti.

Mersin'de yapılması için bazı sözlerinin olduğunu hatırlatan Çağlayan, bunların hepsini Ocak ayının 20'si itibariyle tek tek temel atarak başlatacaklarını vurguladı.

Yaklaşan yerel seçimlerde Mersin'deki başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerin AK Partili kadrolara emanet edilmesi gerektiğini dile getiren Çağlayan, bu noktada herkesin birlik olarak, kapı kapı dolaşıp halka AK Parti'yi anlatmasını istedi.

Kongreye AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ'ın yanı sıra eski Devlet Bakanlarından Kürşad Tüzmen ve çok sayıda partili katıldı.

İki listeyle gidilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Hakkı Meniz ile Kani Yurtsever'in oylanmasına başlandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com



Capturetr
yakamoz01 friend

No comments: